Despre IGAR

‘Grupul de Iniţiativă Alpbach România’ a fost înfiinţat ȋn anul 2013 de un grup de studenţi şi tineri profesionişti pentru a facilita, prin acordarea de burse, participarea tinerilor români la conferinţa organizată de ‘Forumul European Alpbach’ ȋn Alpbach, Tirol, ȋn luna august a fiecărui an.

Prin această iniţiativă dorim să încurajăm dialogul între tineri pe subiecte de interes european şi să le oferim şansa unui schimb liber de idei dincolo de graniţe, generaţii şi profesii.

‘Grupul de Iniţiativă Alpbach România’ este o asociaţie apolitică, neguvernamentală, non-profit, independentă și umanitară, membră a organizaţiei neguvernamentale internaţionale ‘Europäisches Forum Alpbach’ (EFA) cu sediul în Viena, Austria.

Obiectivele ‘Grupului de Iniţiativă Alpbach România’ sunt următoarele:

  • Promovarea EFA în Romania pe bază de echitate, toleranţă şi răspandirea de noi idei și inițiative.
  • Promovarea principiilor şi valorilor EFA printre cetăţenii români.
  • Oferirea de burse tinerilor români pentru a le permite participarea la evenimentele anuale organizate în cadrul EFA şi posibilitatea de a întâlni și cunoaște personalităţi (remarcabile) din întreaga lume.
  • Să permită tinerilor să beneficieze de mediul multicultural oferit de EFA şi să încurajeze schimburile de idei şi proiecte în domenii precum ştiinţele economice, politice, sociale şi umane, studii europene, sănătate, filozofie, arte.
  • Informarea studenţilor şi absolvenţilor despre oportunităţile de dezvoltare profesională într-un mediu internaţional.
  •  Încurajarea cooperării la nivel educativ între România şi alte ţări europene.
  • Promovarea şi încurajarea dialogului între tineri pe subiecte de interes european.

Reţeaua EFA este răspândită ȋn toată Europa, prin Grupurile de Iniţiativă  şi Cluburile fondate de către foşti bursieri ai Forumului.

AICI puteţi vizualiza o scurtă prezentare a IGAR, despre cine suntem şi ce facem.

Grupul de Iniţiativă Alpbach România face parte din reţeaua EFA ȋncepând cu anul 2013.

Poţi afla mai multe despre alte Iniţiative EFA AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.